26 mars, 2007

Skitur i setesdalen

Lørdag og søndag hadde jeg (sammen med Nils Rune) årets skiopplevelse. På ski fra Berg i Valle til Ljosland ble en helt fantastisk tur. Vi startet ut med bil til Hornes, derfra gikk vi over på buss opp til Valle. På bussen var det også andre skigåere og vi fikk haik med taxi opp til Berg. Vi begynte vel å gå på ski ca. 1215 tenker jeg. Første stopp var Stavskarhytta, der vi tok en liten lunch. Så bar det opp skaret og helt opp til Ruven (1385). Selv om det var litt vind på toppen var det en flott opplevelse, inkludert fin kjøring ned igjen. Så stoppet vi på Bossbu hytta for litt mer mat og en kopp med noe varmt i. Her var det 3 andre gjester.
(Med Svalanuten i bakgrunn en på vei mot Ruven)
Vi avsluttet dagen med etappen ned til Svartenuthytta. Her traff vi 3 karer fra mandalstraktene -de hadde rukket å begynne oppvarmingen av hytta før vi kom - det gjorde ingen ting.

Søndag sto vi opp tidling og la i vei ved 7 tida enda var det vel ca. 6 mil igjen til Ljosland så det var godt å komme igang tidlig . Det var hardt og fint skareføret på morgene og lyset kom krypene over fjellet - det var vakkert. Vi hadde god fart og kom til Gaukhei ved 10 tida. Der hadde vi lang og god pause i solveggen med tomatsuppe, appelsinger, solbærtoddy og mye annet godt i tillegg.


(Tidlig om morgenen etter hvert kommer sola)


Den siste delen ned til Ljosland gikk i svært varmt vær - maitempratur var turkamerat Nils Rune beskrivelse - det passet godt











(på vei opp en liten bakke helt på slutten litt slitne med fornøyd) (Turkamerat Nils Rune)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar